I Dag blir det soppa som middagsmat.
Lätt att laga och gott, speciellt gott,när det är kallt ute! Just nu är det -15 grader och strålande sol. Dags, att på sig skidkläderna och ta en sväng med Smilla på spåret.
Soppa på gröna ärtor
2 port.
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
en klick Smör
1 paket frysta små ärtor (à 250 g)
0,5 liter höns- eller grönsaksbuljong
salt och vitpeppar
1 dl Vispgrädde
1/2 msk riven pepparrot
finhackad timjan
Finhacka lök och vitlök och fräs det i lite Smör utan att det tar färg. Häll på ärtor och buljong och låt det hela koka ett par minuter. Mixa soppan i mixer. Smaka av med salt och peppar. Hit kan soppan förberedas och förvaras kallt till servering. Vid servering, hetta upp soppan, vispa grädden och blanda med pepparrot och timjan.
Lägg en klick grädde ovanpå. Dekorera med hel timjankvist.
PS! till alla oss som inte ska äta så mycket fett, skippa grädden och klicka på lite miniFraiche istället.
Bilder fr. Lisselby