torsdag 4 mars 2010

Vilken soppa!


Chévre och zuccinisoppa
3-4 port. port

Du behöver:

Smör och olja att steka i
1 gul lök
500 g riven zucchini
(2-3 tsk pesto om man vill)
1/4 kruka färsk basilika
8 dl vatten
150 g chévre
salt och peppar
1 msk färskpressad citron
gräddfil

Gör såhär:
Smält smör och olja i en kastrull. Bryn den finkachade löken och den skivade zucchinin tills det mjuknat. Tillsätt kryddorna och vatten. Koka upp och låt sjuda ett par minutrar. Rör sedan ner chévren som är finfördelad och låt koka 3 minuter. Mixa soppan i mixer för att få fram alla smaker och en slät yta. Smaka av och rör eventuellt ner lite pesto. Servera med en klick gräddfil, och gärna med en brödskiva till.
PS! Jag tåg inte pesto, däremot lite buljong.