torsdag 11 mars 2010

Kikärtsbiffar

Man ska ju leva som man lär, eller hur? Här kommer en till recept för oss alla GI fantaster. Vi åt de här i går och det var gått. Smeten blev lite för löst, så jag syndade och tåg lite vetemjöl för att få en lagom konsistens.
Sen åt vi fullkorn burgur istället för ris och rivna morötter med apelsin.




0,5 st vitlöksklyfta(or)
0,5 burk(ar) kikärtor
0,5 msk citronsaft
0,5 st zucchini
2 msk sojamjöl
1 st ägg
0,5 tsk salt
0,5 krm peppar
smör
råris

Tillagning

1. Finhacka vitlöken.
2. Skölj och mixa kikärterna tillsammans med citronsaften. Riv zucchinin.
3. Blanda kikärtssmeten med zucchini, lök, vitlök och tillsätt ägg, sojamjöl, salt och peppar.
4. Stek på medelvärme tills biffarna blir gyllenbruna.

Ajvarröran

1 dl matlagningsyoghurt
0,5 dl Ajvar Relish
0,5 krm salt

1.Blanda matlagningsyoghurten med Ajvar och smaka av med salt.
2.Servera kikärtsbiffarna med Ajvarröran och svart råris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar