onsdag 24 mars 2010

Våffeldagen


Det här ska vi äta i morgon( på Torsdag)!
GI Våfflor, vilken lycka!

GI Våfflor med spenat

2 dl dinkelmjöl
2 dl fullkornsmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2,5 dl mjölk
2 st ägg
1,5 dl spenat , hackad
1 paket bacon, ca 140 g


Avokadodipp

2 st avocado(s)
2 msk matlagningsgrädde
salt och peppar

Tillagning
1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke, och vispa ner mjölken. Tillsätt ett ägg i taget.

2. Hacka spenaten fint och häll ner i smeten och grädda våfflotna.


3. Mosa avokadon med en gaffel och blanda med grädden. Smaka av med salt och peppar.

4. Knaperstek baconet och servera tillsammans med nygräddade våfflor och dippen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar